pulla kurssi

Suomalaista pullaa ja makaronilaatikkoa – Hiiden Opiston ruokakurssit kotoutumisen tukena

posted in: Uncategorized | 0

Tiedätkö, mitä tarkoittaa sana korvapuusti? Uskoisitko, että se on jotakin syötävää! Suomen kielen oppiminen on tärkeää Suomeen kotoutumisen kannalta, mutta vähintään yhtä tärkeää on oppia tuntemaan suomalaista kulttuuria. Ja se, mitä syömme, on merkittävä kulttuuriamme määrittävä asia. Mikä kuvailisikaan suomalaisuutta paremmin kuin salmiakki, saunamakkara, korvapuusti – tai suosikkikotiruokamme makaronilaatikko. Lohjalla ja Vihdissä maahanmuuttajien kotoutumista edistetään ruoka- ja leivontakursseilla, joissa tutustutaan suomalaisiin perinneherkkuihin. Let´s bake pulla! -kurssi on ollut suosittu kurssi Hiiden Opistossa jo usean vuoden ajan. Nyt se on saanut rinnalleen uuden Let´s make makaronilaatikko! -kurssin.

pulla kurssi

Let´s bake pulla! -kurssilla leivotaan erilaisia pikkupullia sekä herkullisia korvapuusteja. Leivonnan apuna käytetään selkokielisiä reseptejä sekä kuvia. Kurssin lopuksi herkutellaan yhdessä tuoreella pullalla. Let´s make makaronilaatikko! -kurssilla puolestaan tutustaan helppoon suomalaiseen kotiruokaan, josta valmistetaan sekä lihaversio että kasvisversio. Makaronilaatikon lisäksi tutustutaan suomalaisiin jälkiruokiin ja valmistetaan vispipuuroa puolukoista sekä rahkaa mustikoista.

Kurssien kokeneet opettajat neuvovat ja ohjaavat ruokien valmistuksessa. Leipomisen ja ruuanlaiton ohella kursseilla on mahdollisuus tutustua kantasuomalaisiin ja muihin maahanmuuttajiin. Kursseille toivotaan osallistujiksi niin syntyperäisiä suomalaisia kuin vasta maahan muuttaneitakin. Koko perhe on tervetullut osallistumaan ja lastenhoito järjestetään tarvittaessa.

Lohjan kurssit järjestetään Anttilan koululla ja Nummelan kurssit Kuoppanummen koululla – katso tarkemmat tiedot alta. Tervetuloa!

pulla kurssi

LEIVOTAAN PULLAA! – LET’S BAKE PULLA!

  • Lohja, Anttilan koulu, la 2.3.2019 klo 13.00–17.15
  • Nummela, Kuoppanummen koulu, la 27.10.2018 klo 13.00–17.15 ja la 16.3.2019 13.00–17.15

TEHDÄÄN MAKARONILAATIKKOA! – LET´S MAKE MAKARONILAATIKKO!

  • Nummela, Kuoppanummen koulu, la 10.11.2018 klo 13.00–17.15
  • Lohja, Anttilan koulu, la 4.5.2019 klo 13.00–17.15

Lisätietoja antaa Jonna Käsmä / jonna.kasma@lohja.fi, puh. 044 374 0413